Toiminta

Laadukas kuntoutus- ja hoitotyö ovat toimintamme kivijalka

Aurinkopurjeen arvojen mukaisesti hyvä elämä sekä ihmisarvoa kunnioittava terveyden- ja sairaanhoito kuuluu kaikille. Sitoudumme yhteisöhoidon arvoihin. Uskomme, että yksilön paras toteutuu osana yhteisöä. Henkilökuntamme on sitoutunut täydestä sydämestään arvoihimme ja toimintatapoihimme. Toimintamme perusta on moniammatillinen yhteistyö ja jatkuva uuden oppiminen. Teemme yhteistyötä alan oppilaitosten sekä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Sijainti

Aurinkopurje sijaitsee luonnonkauniilla ja vehreällä tontilla Jynkän kaupunginosassa Kuopiossa. Tontin rajalla on tunnelmallinen Suolampi ja alueella kasvaa harvinainen ja suojeltu lähdetähtimö. Tontin vierestä kulkee tie, jonka varrella ovat Aurinkopurjeen kohdalla bussipysäkit molempiin suuntiin. Kallaveden kirkko on lähietäisyydellä. Aurinkopurjeella on venepaikka, vene ja sähkömoottori asukkaiden käytössä. Kaikki kaupungin palvelut, kuten terveyskeskus, laboratorio, yliopistosairaala, pankki, apteekki, kaupat, kahvilat, ravintolat, uimahalli ja kuntosali sijaitsevat muutaman kilometrin säteellä.

Henkilökunta

Henkilökuntamme on erikoistunut vaativaan psykiatriseen hoitotyöhön ja kuntoutukseen. Henkilöstöllämme on monipuolinen koulutus ja he käyttävät kaikkea osaamistaan työssään. Meillä toimivat säännöllisesti eri liikuntaryhmät ja luovat ryhmät. Koulutamme henkilökuntamme yhteisöhoidon menetelmiin. Aurinkopurjeen henkilökunta tekee vahvaa yhteistyötä ja työntekijät saavat vaikuttaa laajasti omaan työnkuvaansa. Yhteisöhoidon arvojen mukaisesti henkilökunnan kesken on matala hierarkia ja reilu meininki.