Minun tarinani, Soile

09.04.2021
Aurinkopurje artikkelikuva

Olen syntynyt ja asunut koko elämäni Kuopiossa. Olen siis täysin paljasjalkainen kuopiolainen. Sydämeltäni olen aito savolainen, joka rakastaa matkustelua. Seitsemän vuotta kotisairaanhoitoa kierreltyäni päädyin Riistaveden Palvelukodille vastaavaksi sairaanhoitajaksi vuonna 2007.

Palvelukodin hyvä johtajuus ja mahtava työporukka imaisivat minut pysyvästi yhteisöön alusta alkaen. Palvelukodilla on aina saanut työskennellä itsenäisesti osana yhteisöä ja käyttää työssään sopivan luovaa hulluutta työkaluna. Minusta työt pitää hoitaa aina hyvin ja asukkaiden hyvä hoito on tärkeää. Työ saa olla kuitenkin hauskaa ja töissä saa viihtyä! Työkaverit ovat aina olleet täyden viiden tähden porukkaa.

Ensimmäinen tehtäväni yrittäjänä oli jäädä äitiyslomalle. Kolmas lapseni seurasi minua neuvotteluihin kantokopassa ja yhtä vauhdikkaasti hoivayrittäjän matkani on jatkunut. Olen todennut, että perheen ja yrittäjyyden yhdistäminen on mahdollista. Aviomieheni aloitti työt Palvelukodilla noin vuosi sitten. Palvelukoti on todellinen perheyritys. Olemme yrittäjäkaverimme kanssa huomanneet, että yrittäjyys yhdistää enemmän kuin avioliitto. Matkustelimme lähes kaikki vapaa-ajatkin yhdessä ennen koronaa ja olemme valmiina lähtökuopissa uusiin seikkailuihin.

Yrittäjänä saa itse päättää työvuoronsa. Saa valita joustavasti minkä puolen vuorokaudesta teen töitä. Työajat vaihtelevat aamusta yömyöhään. Mutta kello kympin kahvit nautitaan aina rauhassa!

Yrittäjämatkani aikana olen tutustunut ja ystävystynyt todella upeiden ihmisten kanssa. Mielenkiintoisia sekä innostavia henkilöitä on saanut tavata monissa eri tilaisuuksissa. Olen saanut tutustua moniin eri alojen yrittäjiin ja heidän työnsä tukeminen on meidän tiimille tärkeää. Kannatamme paikallista yrittäjyyttä ja näin osaltamme luomme mahdollisuuksia kotikaupunkiimme.

Riistaveden Palvelukodilta muuttolaatikkoon pakkaan mukaan kaikki asukkaat, työkaverit, yhteisöllisyyden, tekemisen meiningin ja luovuuden.

Aurinkopurje on edennyt myötätuulessa hyvää vauhtia ja nähtäväksi jää minne Aurinkopurje meidät kaikki kuljettaa.